Jokanović u dresu reprezentacije BiH

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.05.2018. 12:11

Petar Jokanović iz Kotor Varoša dobio je poziv selektora rukometne reprezentacije BiH Bilala Šumana za junsko okupljanje najboljih rukometaša BiH.

Biće to sjajna prilika za golmana, koji je prešao put od Kotor Varoša preko Borca, Leotara, Bosne i rumunskog Odorheija do luksemburškog Red bojs Diferdanža, da se nametne selektoru. Jokanović je ove sezone pružao odlične partije u Luksemburgu što nije prošlo nezapaženo i poslije dvije godine vraća se u reprezentaciju.

– Izuzetno mi je drago da sam ponovo u reprezentaciji BiH. Lijepo se vratiti poslije dvije godine i ovo je sigurno dobra šansa za mene da se nametnem selektoru Šumanu. Imaćemo dvije kvalitetne utakmice. Igraćemo protiv mađarske o kojoj ne treba trošiti riječi i protiv igrača sa proširenog spisak za reprezentaciju. Na meni je da pokažem da vrijedim i da opravdam poziv selektora, a nadam se da ću se izoriti za nastup u dresu reprezentacije u predstojećem kvalifikacionom ciklusu – rekao je Jokanović.

On se osvrnuo i na upravo završenu sezonu u Luksemburgu gdje je njegov tim zauzeo treće mjesto.

– Podbacili smo i ne mogu biti zadovoljan. Bili smo glavni favorit za osvajanje duple krune, ali su nas pratitli pehovi sa povredama ključnih igrača – kaže Jokanović koji će i naredne sezone braniti boje Red Bojsa.

Iako je luksemburška liga prilično nepoznata na evropskoj rukometnoj mapi, Jokanović kaže da je izuzetno kvalitetna i da napreduje velikom brzinom.

– Liga je iz godine u godinu kvalitetnija, a proteklih godina desetak ekipa je nastupalo u evropskim takmičenjima i bilježe sve bolje rezultate. Klubovi su uglavnom oslonjeni na strane igrače i imaju tek po nekoliko domaćih u svojim redovima. Svake godine dovode sve kvalitetnije strane i imajući u vidu odlične uslove za rad napredak ne predstavlja iznenađenje – ističe Jokanović.

Godina provedena u Luksemburgu bila je dovoljna da se potpuno adaptira i osjeća kao kod kuće.

– Nedostaje mi porodica i Kotor Varoš, ali zaista mi je ovdje prelijepo i prezadovoljan sam – kaže sjajni golman i otkriva zanimljivost da zbog veličine zemlje putovanja na gostovanja obični traju 20 do 40 minuta.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…