KUD „Brio-Rudar“ iz Maslovara na koncertu u Beogradu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.12.2016. 11:25

Članovi Kulturno umjetničkog društva /KUD/ „Brio-Rudar“ Maslovare učestvovali su na tradicionalnom koncertu u Beogradu povodom 30 godina postojanja KUD „Lira folklor“. Pored Maslovarčana i domaćeg KUD-a na koncertu su učestvovali i kulturno umjetnička društva „14. februar“ iz Debeljaka (Republika Srpska) i „Fra“ iz Čačka.

Po riječima Milene Bogdanić, koordinatora KUD „Brio-Rudar“, ovo je bio drugi nastup folkloraša iz Maslovara na međunarodnoj sceni nakon gostovanja u Pragu prošlog mjeseca.

U Beogradu smo se predstavili sa Igrama iz Šumadije, a gostovali smo na poziv predsjednika KUD „Lira folklor“ Gojka Zorića“, istakla je Bogdanićeva i pohvalila gostoprimstvo domaćina.

KUD „Brio-Rudar“ je osnovan početkom godine i trenutno broji oko 60 članova. Do sada su imali oko 20 nastupa u Republici Srpskoj, a želja im je da u narednoj godini posjete i upoznaju kulture drugih zemalja.

U Pragu i Beogradu smo se predstavili u najljepšem svijetlu, nastojaćemo da u narednom periodu osvježimo repertoar sa novim koreografijama i uspostavimo kontakte sa kulturno umjetničkim društvima iz regiona“, naglasila je Bogdanićeva.

Prilikom posjete prijestonici Srbije članovi KUD „Brio-Rudar“ su posjetili Hram Svetog Save na Vračaru i stadione fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…