Kamp Crvenog krsta u Tovladiću

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.08.2018. 09:47

U naselju Tovladić kod Kotor Varoša sinoć je otvoren trening kamp Višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta pod radnim nazivom „Pripreme za odgovor na katastrofe 2018“.

Trening kamp je, u prisustvu brojnih gostiju i polaznika, svečano otvorio predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Vojislav Glavaš, koji je istakao značaj i cilj četverodnevnog okupljanja Višenamjenskih terenskih ekipa.

„Mladi volonteri će sticati znanja putem niza kurseva i radionica na temu pružanja prve pomoći, upotrebe sredstava veze i korištenje topografskih karata, pripreme objekata za privremeni smještaj, a učiće o istorijatu, zakonima i djelovanju Crvenog krsta u slučaju konflikata“, rekao je Glavaš.

Radionice i kurseve će voditi iskusni instrukturi iz kotorvaroškog Crvenog krsta i gosti predavači iz Banjaluke, Pala i Gacka.

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi crvenokrstaši moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti.

Realizaciju ovog kampa su značajno pomogli opština Kotor Varoš i Republička uprava Civilne zaštite. (opstinakotorvaros.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…