Kazne za nelegalno plakatiranje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.08.2018. 08:16

Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš uputio je apel političkim subjektima koji se pripremaju za predstojeće opšte izbore da javno oglašavanje sprovode na primjerenim lokacijama i podsjetio da će u suprotnom biti suočene sa kaznama.

U Odsjeku za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš su istakli da je zbog nekontrolisanog plakatiranja često dolazilo do narušavanja opšteg izgleda u gradskom području i u mjesnim centrima.

– Pred nama je period izborne kampanje za opšte izbore, kada je povećana aktivnost učesnika u izbornom procesu. Odredbama opštinske odluke o javnom oglašavanju i odluke o komunalnom redu opštine Kotor Varoš, plakatiranje je zabranjeno na autobuskim stajalištima, drvoredima, saobraćajnoj signalizaciji, javnim ustanovama i ostalim sličnim mjestima koja zato nisu propisana – navedeno je u apelu koji je potpisao šef Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš Goran Malijević.

U cilju dosljedne primjene navedenih odluka službe Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš će sankcionisati nezakonito ponašanje i postavljene plakate uklanjati o trošku političkog subjekta kome pripadaju.

– U izbornom procesu 2012. godine donesen je zaključak svih političkih subjekata sa područja naše opštine da će se u cilju očuvanja izgleda i fukcionalnosti svega što se nalazi u prvoj zoni (glavna gradska saobraćajnica) ponašati u skladu sa zakonskim propisima. Molimo Vas da ovo upozorenje shvatite dobronamjerno, te dopustite da gradski drvored, saobraćajni znakovi i stajališta linijskog saobraćaja služe svojoj namjeni, a da aktivnost javnog oglašavanja sprovodite na lokacijama koje su primjerene, uz prethodnu saglasnost nadležnog opštinskog organa – naveo je Malijević.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…