Kolona sa Badnjakom kreće i iz sela Prisoje i Podosoje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.01.2017. 11:00

Mještani sela Prisoje i Podosoje pozivaju sve da uveličaju badnjačku kolonu koja počinje 6.Januara u 09:30 časova okupljanjem i sječom badnjaka u Stanićima(Podosoje) .

U 12.00 časova kod škole u Prisoju organizovanje doček Badnjaka i kićenje te organizovanje kolone prema Crkvi Sv. Apostola Petra i Pavla u Popovcu gdje sljedi večernja molitva(17.00 časova) te pijukanje i spaljivanje Badnjaka.

Badnji Dan predstavlja poseban dan kod SRBA. Simbolika Badnjeg Dana se ogleda kroz mlado hrastovo drvo koje simboliše HRISTA i Njegov ulazak u svijet a nalaganje Badnjaka predstavlja toplinu HRISTOVE ljubavi..

+++

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…