Kotor Varoš uključen u program postinvesticione podrške investitorima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.03.2016. 16:23

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da je u Srpskoj 21 lokalna zajednica uključena u saradničku mrežu na Programu postinvesticione podrške investitorima.

Predstavnici Ministarstva su posjetili su 56 preduzeća na terenu radi sagledavanja problema sa kojima se suočavaju investitori.
Posjete tim preduzećima realizovane su u protekle tri godine, koliko traje program, u pokušaju da se za probleme nađu sistemska rješenja. 

"Ministarstvo, uz pomoć Međunarodne finansijske korporacije koja je član grupacije Svjetske banke, sprovodi Program postinvesticione podrške investitorima s ciljem motivacije postojećih investitora u Republici Srpskoj na reinvestiranje, kao i poboljšanje veza sa lokalnom privredom", rekao je Klokić, otvarajući sastanak Saradničke mreže u Derventi. 

On je rekao da je cilj da investitori šalju pozitivnu sliku i utiske o lokalnoj zajednici u kojoj rade, ali i da nastave sa reinvestiranjem. 

"U saradnji sa lokalnom zajednicom nastojimo da prevaziđemo probleme i da uključimo i druge nivoe republičke vlasti", kaže Klokić i dodaje da su uglavnom u pitanju problemi koji se odnose na nedostatak stručne radne snage, infrastrukturu, snabdijevanje električnom energijom i vodom. 

Osim Kotor Varoša, u saradničku mrežu su uključene Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Zvornik, Brod, Bileća, Novi Grad, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Prnjavor, Derventa, Laktaši, Modriča, Čelinac, Šamac, Šipovo, Mrkonjić Grad, Teslić, Pale i Sokolac.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…