Kotor Varoš - poželjna turistička destinacija

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.01.2018. 14:26

Nakon dužeg perioda Kotorvarošani su imali priliku da proslave doček Nove godine na otvorenom uz bogat zabavni program.

Turistička organizacija opštine Kotor Varoš /TO KV/ je uz podršku opštine i brojnih privrednih subjekata organizovala na Gradskom trgu doček 2018. godine, koji je privukao blizu 1.000 posjetilaca iz Kotor Varoša i susjednih opština.

Direktor TO KV Miodrag Petrović ističe da je zadovoljan pozitivnim reakcijama sugrađana, ali i činjenicom da je sve proteklo u najboljem redu.

„Nastojali smo da zadovoljimo ukuse svih prisutnih, tako da su u prvom dijelu programa nastupili domaći folklorni ansambl i djevojački ansambl „Žubor“, zatim braća Žderić, a mališani su sa oduševljenjem dočekali Deda Mraza koji im je podijelio slatkiše. Zvijezda večeri je bio Lukijan Ivanović, koji je svojim repertoarom oduševio Kotorvarošane i napravio sjajnu atmosferu“, rekao je Petrović.

Nakon vatrometa u ponoć uslijedila je novogodišnja čestitka načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, a potom i podjela vrijednih nagrada.

„Obezbijedili smo 24 robne nagrade i tri glavne nagrade, koje smo podijelili nakon dočeka Nove godine. Takođe, omogućili smo svim posjetiocima da se osvježe sa besplatnim toplim napicima i pecivima. Bio je to pun pogodak i vjerujem da ćemo iz godine u godinu obogaćivati naš program i da će dočeci na otvorenom postati tradicija“, poručio je Petrović.

TO KV je u vrlo kratkom vremenu uspjela da promoviše potencijale opštine učestvujući na dva izuzetno posjećena sajma u Banjaluci (Međunarodni Sajam lova i ribolova i Međunarodni Sajam nekretnina i investicija).

„Na oba sajma smo predstavili vlastite potencijale, turističku ponudu naše opštine i upoznali posjetioce sa našim planovima u 2018. godini“, dodao je Petrović.

Turistička organizacija opštine Kotor Varoš će se uključiti u organizaciju manifestacije „Damski lov“ (12. – 14. januar), koja je uvrštena u kalendar turističkih događaja u Republici Srpskoj.

„Na taj način želimo da promovišemo lovni turizam, koji je u ekspanziji. Već sada je poznato da će doći lovkinje iz pet-šest zemalja iz inostranstva, ali i brojni gosti iz Republike Srpske“, rekao je Petrović.

U okviru obilježavanja Dana opštine biće održana tradicionalna kotlićijada, zatim gastro manifestacija, a pored podrške ovim događajima lokalna turistička organizacija će organizovati pohod kroz kanjon rijeke Cvrcke i izgradnju manjih obvjekata na Vilinskim vrelima, kao i popravku objekata na vodopadu Skakavac.

„Želio bih ovom prilikom čestitati svim građanima naše opštine predstojeće božićne i novogodišnje praznike, a da tokom godine posjećujete planirane bogate i sadržajne programe i ponude koje smo Vam pripremili“, zaključio je Petrović.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…