Kotor Varoš i Kranj pobratimi preko 40 godina

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.12.2018. 13:35

Svečanom akademijom u dvorani Grandis kongresnog centra Brdo obilјežen je Dan opštine Kranj.

Grad Kranj je poznat po dobroj praksi u korištenju pretpristupnih fondova i svega dobrog što donosi Evropska Unija, a zahvalјujući realizaciji brojnih projekata i aktivnosti postali su odlična destinacija za investitore i turiste.

Među brojnim delegacijama bratskih opština svečanoj akademiji je prisustvovao i šef kabineta načelnika opštine Kotor Varoš Radislav Petrušić, koji je u izjavi za Gorenjsku televiziju istakao da bratski odnosi ova dva grada traju 41 godinu.

„Možemo biti ponosni na 41 godinu uspješne saradnje i bratskih odnosa koje njegujemo na obostrano zadovolјstvo. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu zajedničkim naporima i razmjenom iskustava održati dobru saradnju jačanjem veza u oblasti privrede, sporta i kulture“, istakao je Petrušić.

Petrušić je uručio i prigodne poklone zamjeniku župana Borisu Vehovcu, uz dobre želјe za napredak opštine.

U Kranju je juče održan i drugi krug lokalnih izbora, a novi župan je Matjaž Rakovec, predsjednik Hokejaškog saveza Slovenije.

Fudbalski veterani Kotor Varoša su nedavno pružili podršku Rakovcu na izborima, uz zajedničku ocjenu da sport zbližava lјude i da će druženja fudbalskih veterana ove dvije opštine biti nastavlјena i u budućnosti.

„Sportisti su najbolјi ambasadori svake opštine, a druženja fudbalskih veterana su primjer dobre saradnje i jačanja bratskih veza“, istakao je Rakovec.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Slobodan Petrović je lično čestitao Rakovcu pobjedu na izborima i poželio mu mnogo uspjeha na mjestu župana.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…