Kotor Varoš prepoznatlјiv po investicijama i zapošlјavanju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.12.2018. 14:56

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan se na tradicionalnom novogodišnjem druženju zahvalio privrednicima na uloženom naporu da ova lokalna zajednica bude prepoznatlјiva po investicijama i zapošlјavanju.

"Kotorvaroška privreda predstavlјa značajan faktor u entitetskom i u državnim okvirima, naročito kada govorimo o izvozu i broju stranih investitora, a jedna smo od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvalјujući brojnim privrednim subjektima", rekao je Sakan.

On je naglasio da Kotor Varoš ima oko 290 samostalnih privrednika, 95 malih i srednjih preduzeća, te 2 velika privredna subjekta i više od 5.000 zaposlenih radnika.

"Kotor Varoš već ima formiranu privredu, koja je uspostavlјanjem Privrednog savjeta još više unaprijeđena. Opština zavisi privrednika, koji su kičma razvoja opštine", dodao je Sakan.

Po njegovim riječima cilј opštinskog rukovodstva je da pomognu ne samo opstanak već i proširenje postojećih firmi, jer samo dogovorom i uzajamnom saradnjom se mogu jačati zajednički interesi.

"Naša želјa je da privrednici budu zadovolјni poslovanjem i da to zadovolјstvo prenesu i svojim poslovnim prijatelјima i saradnicima. Želimo da lokalna samouprava bude istinski servis privrednika i zbog toga ćemo učiniti sve da uvijek budemo na raspolaganju i zajednički prevaziđemo probleme i poteškoće u poslovanju", zaklјučio je Sakan.

U ime administrativne službe i u svoje lično ime Sakan je čestitao privrednicima predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…