Kotorvarošani obilježili Svjetski dan zdravlja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.04.2016. 14:13

Svake godine Svjetski dan zdravlja posvećen je određenoj zdravstvenoj temi s odabranim sloganom, ove godine taj slogan je “ Pobijedimo dijabetes“ .

Tim povodom u prostorijama Crvenog krsta u Kotor Varošu upriličen je besplatan ljekarski pregled za naše sugrađane. Do 12 časova pregledano je više od 50 Kotorvarošana. Prema riječima doktorice Sanje Imamović broj oboljelih od dijabetesa je u porastu u odnosu na prethodne godine.

,, Ovom bolešću najviše je zahvaćena populacija srednje životne dobi, mada je u zadnje vrijeme dijabetes dijagnostifikovan i kod populacije mlađe životne dobi“</strong> , rekla nam je dr Imamović. Prema njenim riječima prevencija je u stvaranju zdravih životnih navika. Građani treba da se sto više bave fizičkom aktivnošću, da unose manje količine soli u organizam a prvenstveno da vode računa o zdravoj ishrani.

,,Ovu akciju organizovao je Crveni krst u cilju informisanja i sticanja znanja, formiranja ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno djece i mladih. Današnji besplatan pregled obuhvatao je mjerenje nivoa šećera u krvi, kontrola visine krvnog pritiska i izračunavanje BMI“ , rekao nam je predsjednik Crvenog krsta Vojislav Glavaš.

Besplatni ljekarski pregledi biće održani i sutra u krugu fabrike ,,Sportek“ u cilju podizanja svijesti građana da vode računa o svom zdravlju tokom cijele godine a ne samo ovaj dan.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…