Kotorvarošanin Duško Petrušić rukometnu nastavlja karijeru u prvoj ligi Norveške

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.01.2017. 08:07

Duško Petrušić iz Kotor Varoša koji rukometnu karijeru uspješno gradi u Norveškoj napravio je do sada najveći korak i obukao dres prvoligaša Haugalanda.

Petrušić je skrenuo pažnju odličnim igrama u dresu Tinseta u kojem je proveo godinu i po i bio jedan od najboljih igrača. U prošloj sezoni je odigrao važnu ulogu u briljantnim igrama Tinseta koji je bez poraza izborio plasman u drugoligaško društvo. Ubojiti bek je u ovoj sezoni nastavio sa još boljim igrama, a posebno se dokazao rešetajući gol protivničkih timova. Njegovi nastupi nisu prošli neopaženo, a najkonkretniji je bio Haugaland koji mu je ponudio ugovor pa će se u nastavku sezone okušati u drugoj po snazi norveškoj ligi.

– Potpisao sam ugovor do kraja sezone. Tinsetu želim sve najbolje u nastavku lige, a drago mi je da su već sada izborili opstanak u ligi s obzirom da se nalaze na odličnom petom mjestu. Osjećam se spremnim da igram u prvoj ligi i vjerujem da ću igrama opravdati povjerenje uprave Haugalanda – rekao je Petrušić.

U ispisivanju svijetlih stranica istorije Tinseta učestvovao je još jedan Kotorvarošanin. Treneru Žarku Pejoviću pripadaju velike zasluge za rezultate, ali i za razvoj Petrušićeve karijere u Norveškoj.

– Posebno želim da se zahvalim treneru Pejoviću koji je pomogao da dođe do transfera. Sa njim sam proveo godinu i po i mnogo toga naučio od njega i uz njega napredovao. Ovo je naš zajednički uspjeh – istakao je Petrušić.

Stameni i ubojiti bek se na najbolji mogući način oprostio od dresa Tineseta, postigavši u posljednjem meču čak 13 golova. Još su mu pred očima slike sa oproštajne utakmice.

– U dvorani je bio nevjerovatan prizor. I saigrače i navijače su savladale emocije i cijena dvorana je plakala. Mislim da to nikada više neću doživjeti. Želim da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i navijačima za prelijepih godinu i po provedenih u klubu i na nazaboravnom ispraćaju – kaže Petrušić.

Istim putem krenuće i Petrušićev saigrač, koji je takođe godinu i po bio član Tinseta.

– Posebno bih zahvalio treneru Pejoviću koji mi je dao šansu u Tinsetu. Nadam se da ću biti jednako uspješan i u novom klubu i nastaviti sa napretkom – rekao je za MKV bivši igrač banjalučkog Borca sa kojim je osvojio tri duple krune.

U prvoj ligi takmiči se 12 klubova, a Haugaland poslije 13 kola zauzima 10. poziciju, ali ne zaostaje mnogo za klubovima u sredini tabele i ima realne šanse da sačuva prvoligaški status.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…