Kotorvarošanin na čelu srbačkog SDS-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.11.2016. 15:42

Sječa odbora, koju je vrh SDS-a započeo poslije loših rezultata na lokalnim izborima, nije zaobišao ni Srbac u kojem već dugo ´ključa´. Poslije raspuštanja opštinskog odbora stranke, za povjerenika je imenovan član Glavnog odbora SDS-a i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS, predsjednik kotorvaroškog SDS-a, Nedeljko Glamočak.

Novi povjerenik za Srbac Nedeljko Glamočak kaže da još nije ušao u problematiku opštinskog odbora ali da Srbac ima dobre izborne kapacitete, da treba sprovesti korjenite promjene, dovesti nove članove i kadrovski ojačati stranku.

Ovim je prekinuta agonija koja traje od završetka izbora, jer je jedan dio odbora zahtijevao ostavku predsjednika srbačkog SDS-a Ranka Nedića, koji ni iz drugog pokušaja nije uspio da se domogne načelničke funkcije.

Naši izvori potvrđuju da je Nedić uporno odbijao da se povuče, zbog čega je gotovo došlo do raskola u opštinskom odboru stranke. Na nedavnim lokalnim izborima Nedić je ubjedljivo poražen od svog protivkandidata Mlađana Dragosavljevića iz SNSD-a, dok se u Kotor Varošu desilo sasvim obrnuto, kandidat "Saveza za promjene" ubijedljivo je pobijedio sve protivkandidate.

Uz ovo moramo naglasiti da koalicija SNSD-DNS-SP nije funkcionisla u Kotor Varošu i da su sve stranke imale svog kandidata, ali prostom računicom i kada se saberu glasovi ove tri partije zbirno imaju opet manje glasova nego Zdenko Sakan koji je novi načelnik opštine ispred PDP-a.

Unutarstranački izbori u SDS-u biće održani od 1. februara do 30. aprila dogodine, a Nedić je svoj mandat dao na raspolaganje vrhu stranke.

- Ne smije biti nedodirljivih, jer ko god nije postigao očekivane rezultate treba da snosi posljedice. Predložio sam da idemo u radikalne promjene, a ne kozmetičke, jer mnogo stvari ne funkcioniše - rekao je Nedić.

Član srbačkog SDS-a Aleksandar Đekić naglasio je da je nekoliko puta tražio Nedićevu ostavku, jer godinama ostvaruje loše rezultate.

- Stanje je bilo veoma loše zbog privatizacije odbora i forsiranja ličnih interesa male grupe ljudi. Od 35 članova odbora, njih 15 je iz istih porodica, zbog čega je bilo nemoguće demokratski donositi odluke - rekao je Đekić.

On je rekao da se nada da će stranka smoći snage da se reformiše.

- Raspuštanje odbora u Srpcu proizašlo je iz plana konsolidacije stranke na državnom nivou čija prva faza podrazumijeva raspuštanje odbora u lokalnim zajednicama gdje su postignuti rezultati slabiji od očekivanih - potvrdio je Nedić i dodao da su, između ostalih, raspušteni i odbori u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Laktašima i Kneževu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…