Kotorvarošanka, članica najveće studentske organizacije na globalnom nivou - AIESEC

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.03.2016. 09:05

Kotorvarošanka Olivera Šebić, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, aktivna je članica najveće studentske organizacije na globalnom nivou - AIESEC gdje je član tima za Marketing i odnose sa javnošću.

Vizija ove organizacije je mir i ispunjenje ljudskog potencijala što se i postiže kroz angažovanje mladih osoba, te razvijanje njihovih liderskih vještina.

Aktivnosti AISEC-a koje bi mogle interesovati Kotorvarošane su volonterske i stručne prakse, poznate kao Global Citizen i Global Talent. Global Citizen su volonterske prakse, na koje se mogu prijaviti svi studenti uzrasta između 18 i 30 godina, bez obzira na godinu studija i prosjek.

Traju 6 do 8 sedmica, te studenti koji idu na volonterske prakse ne moraju da biraju teme koje su vezane za njihovo studijsko usmjerenje. Za razliku od Global Citizena, Global Talent je stručna praksa, a na ovaj program se mogu prijaviti samo studenti završnih godina studija, diplomirani studenti, te studenti master studija. Ovaj program je usko vezan za fakultetsko usmjerenje praktikanta i zavisno od prakse traje od 3 do 18 mjeseci.

Iz AISEC-a pozivaju sve mlade opštine Kotor Varoš, da budu aktivni, jer samo tako mogu steći neophodne vještine i kompetencije po kojima se razlikuju jedni od drugih. Aktuelna dešavanja u ovoj organizaciji možete pronaći na facebook stranici "AIESEC Banja Luka", putem koje se možete i obratiti kako bi dobili odgovore na pitanja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…