Kotorvaroški ´Sim Technik´ zainteresovan za saradnju sa njemačkom kompanijom ´Folksvagen´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.03.2017. 09:27

Predstavnicima njemačke kompanije ´Folksvagen´ predstavljeni su projekti koje su predale firme iz Republike Srpske zainteresovane za saradnju sa ovom kompanijom u oblasti auto-industrije, rekao je direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori Republike Srpske Pero Ćorić.

On je naveo da je riječ o firmama "Kosmos", "Novi Jelšingrad", "VIS" i "Elas" iz Banjaluke, te "SEP" i "Orao" iz Bijeljine, "Sim tehnik" iz Kotor Varoša, "TPE" iz Laktaša i "Mreža netvork" iz Dervente. 

"Ovim je završen neki prvi draft i sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim, užim podacima", rekao je Ćorić, dodajući da je sa predstavnicima "Folksvagena" ranije posjetio devet firmi iz Srpske kojima je predstavljeno koje uslove treba da zadovoljavaju, kakve standarde i tehnologije i u kojem pravcu teba ići njihova dalja priprema. 

"Auto-industrija je širok pojam, daje velike mogućnosti firmama, jer uključuje u sebe na hiljade kooperanata i ulazak u poslove u ovoj oblasti nije aktivnost od danas do sutra, već mukotrpan proces", rekao je Ćorić. 

On je naveo da je auto-industrija jedna od najjačih industrijskih grana i da se može reći da je onome, ko se uključi u tu oblast, budućnost zagarantovana. 

Ćorić je dodao da će i dalje raditi sa firmama kako bi vidjeli koje će od njih imati interesa da rade za auto-industriju.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…