Kotorvaroški šahisti učestvovali na turniru „ŠKI Balkan 2016“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.06.2016. 11:19

Sedam članova Šahovskog kluba „Kotor Varoš“ je učestvovalo prošle nedjelje na 30. međunarodnom šahovskom turniru šahovskih zvijezda Srpske i okruženja „ŠKI Balkan 2016“.

Na turniru je učestvovalo 89 takmičara.

Nakon devet odigranih kola za pobjednika je proglašen Sandro Mikanović, član ŠK „Velemajstor“ Brčko, drugo mjesto je osvojio Aleksandar Savanović, član ŠK Srbac“, a treće Vlado Narančić, ŠK„Bihać“. 

Među kotorvaroškim šahistima najuspješniji je bio Sergej Molčanov, koji je sa pet poena osvojio 35 mjesto. Draže Obradović sa istim brojem poena je zauzeo 38 mjesto. Čedo Tepić i Slobodan Tešić osvojili su po 4,5 , a Dragan i Darko Stanković po 4,0 poena. 

Predsjednik ŠK „Kotor Varoš“ Sergej Molčanov je rekao povodom učešća na međunarodnom turniru, da su članovi kluba postigli osrednji rezultat, koji je u skladu sa mogućnostima i da je ostvareni rezultat u cjelini zadovoljavajući, posebno kada se ima u vidu jaka konkurenija učesnika. 

„Učešćem po prvi put na međunardnom turniru mladi članovi kluba Dragan i Darko Stanković stiču dragocjena iskustva, što je od velikog značaja za aktivnost kluba u narednom periodu“ istakao je Molčanov.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…