Kotorvaroški ”Orlovi” startovali motore

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.04.2016. 14:03

Desetak članova novoosnovanog Moto kluba „Orlovi“ Kotor Varoš uzelo je učešće na tradicionalnom otvoru moto sezone, koju su sredinom aprila u centru Banja Luke organizovali banjalučki moto klubovi ”Stršljen” i ”Istok”.

Kotorvaroški motoristi su prije odlaska u Banja Luku imali okupljanje na kotorvaroškom Gradskom trgu odakle su uz grmljavinu motora u koloni prošli i kroz ulice Kotor Varoša.

Cilj na je da početkom moto sezone upozorimo sve učesnike u saobraćaju na povećan broj motora na ulicama jer idu ljepši dani, te ih pozivamo da povedu računa o bezbjednosti njih samih, ali i nas motorista“, istakao je Slobodan Marić, predsjednik MK „Orlovi” Kotor Varoš.

U narednom periodu kotorvaroški motoristi imaju u planu uspostaviti kvalitetnu i otvorenu saradnju sa lokalnim institucijama i ustanovama.

”Tokom ove godineplaniramo da uspostavimo kontakte sa Policijskom stanicom, Auto – moto savezom i Crvenim krstom, i uz koordinaciju sa njima nastojaćemo da organizujemo niz pokaznih vježbi s ciljem razvijanja svijesti svih onih koji žele voziti motore da moraju biti savjesni i odgovorni učesnici u saobraćaju”, rekao je Marić

Ciljevi obilježavanja početka moto sezone jesu promocija sigurne vožnje, skretanje pažnje ostalih učesnika u saobraćaju na motocikle i bicikle, podizanje tehničke kulture među mladim generacijama, unapređenje vještine upravljanja motociklom u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju, te okupljanje vlasnika i ljubitelja motocikala uz širenje drugarstva i solidarnosti.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…