Kotorvaroški bioskop: ”Braća po babine linije”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.03.2016. 20:53

Nedjelja 03. april 2016. godine u 20:00 časova

SADRŽAJ FILMA

U komičnim avanturama naših junaka, dobro poznatoj galeriji likova iz moravskog sela Petlovac pridružuju se novi akteri priče o doživljajima čuvene „BRAĆE PO BABINE LINIJE“.

U atraktivnoj dramaturškoj postavci i montaži „Braća“ nam dočaravaju sudar dva svijeta. Tradicionalnog i narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cijenu želimo da pobijegnemo, i onog uvezenog, savremenog, takozvanog modernog svijeta.

Čuvenim Petlovčanima Radašinu i Milašinu (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednog dana stiže identično pismo. Vođeni snom o ljepšem životu, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu, kreću iz Petlovca na put.

Samo oni znaju kuda. Umjesto da stignu do Beograda, gdje ih čeka daleki rođak iz Australije, Radašin će zalutati s tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvjedi.

Milašin će, umjesto da se prije Radašina domogne „blaga“, zaglaviti u selu Vranovo, na planini Sokolovica, s koje puca vidik na zonu bezbjednosti, gde albanski dronovi svakodnevno izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra postaje put do beskraja.

IZVORNO IME: Braća – po babine linije

REŽIJA: Radoš Bajić

ULOGE: Milorad Mandić-Manda, Radoš Bajić, Ljiljana Stjepanović

ŽANR: komedija

TRAJANjE: 90 min.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…