Kotorvaroški fudbalski talenti učestvovali na „Kralјevom memorijalu“ u Sloveniji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.05.2016. 11:11

Škola fudbala Mladosti iz Kotor Varoša nastupila je u nedjelјu na 28. Međunarodnom fudbalskom turniru „Kralјev memorijal“ u slovenačkom gradu Mengešu u organizaciji NK Labi.

U konkurenciji 40 ekipa iz BiH, Hrvatske i Slovenije, generacija 2006. godište zauzela je odlično sedmo mjesto sa skorom od tri pobjede i tri poraza. Da je ovo uspjeh vrijedan pažnje govori i podatak da je ovo prvi nastup ove generacije na turniru ovako visokog ranga. Posebno se u ovoj ekipi svojim igrama istakao Isak Smajlović, a za ovu generaciju su veoma uspješno nastupila i dva dječaka koji su godinu dana mlađi od ostatka ekipe, Danilo Vučenović i Vuk Ćorić. Nešto manje uspješnija je bila generacija 2005. godište koja je zauzela 11 mjesto. U ovom timu svoj raskošan fudbalski talenat su nagovjestili Siniša Vuković i Marko Stojanović.

„Smatram da smo se predstavili u dobrom izdanju na ovom fudbalskom turniru. Igra  i zalaganje mojih dječaka su svakako bili bolјi od postignutog rezultata, koji u ovim uzrasnim kategorijama sigurno nije prioritetan. Mladi fudbaleri su stekli dragocjeno iskustvo koje će im puno značiti na njihovom razvojnom putu“, rekao je Igor Vučenović, trener mlađih kategorija FK „Mladost“

Mladostaši su na ovaj turnir otišli u saradnji sa Školom fudbala OFK Sport Tim iz Banja Luke, sa kojom naš klub već dugi niz godina gradi jednu veoma uspješnu sporsku priču. Trenerski tandem Igor Vučenović i Milen Kutić, su izrazili veliku zahvalnost domaćinu na sjajnom gostoprimstvu i uslovima u kojima su boravili tokom ovog gostovanja, i prihvatili su poziv za učešće na ovom turniru i naredne godine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…