Kotorvaroški fudbalski veterani - Prijatelji za sva vremena!

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.08.2016. 09:27

Kotorvaroški fudbalski veterani su u okviru priprema za odlazak u Kranj na međunarodni turnir gostovali u Gradišci, gdje im je domaćin bila ekipa Carigrada, za koju nastupaju članovi ovog Udruženja i nekadašnji istaknuti sportski asovi.

Pet godina zajedničkog druženja je obilježeno prijateljskom utakmicom u kojoj su “carinici” ostvarili trijumf od 8:6 i tako se revanširali za poraz na kotorvaroškom turniru.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađu nekadašnje krajiške legende velikog fudbala, a danas virtuozi igre na “petoparcu”.

Aleksa Vučanović, koji je igrao za Mladost sa mnogo uspjeha, a još uvijek se pamti njegov gol kojim je srušio Borac, samo deset dana nakon što su crveno-plavi savladali Crvenu Zvezdu i osvojili Kup Jugoslavije, ističe da ovakva druženja i utakmice predstavljaju „produžetak njegovog života“.

„Imam 50 godina, a na terenu se osjećam kao da mi je 30“, ističe Vučanović i naglašava da je druženje sa „carinicima“ nešto posebno, jer ovi susreti vraćaju vjeru u bolje sutra.

Boro Marjanović, koji je fudbalsku karijeru počeo u Progresu, ističe da je kuriozitet utakmice sa Kotorvarošanima to što je poslije mnogo godina ponovo igrao protiv starih sportskih prijatelja, ali mu je, naglašava, najljepše treće poluvrijeme.

„Srdačni susreti, darivanja, pjesma i igra potrajali bi i do jutra, da većinu nisu čekale poslovne obaveze“, ističe Marjanović.

“Treće poluvrijeme”, uz vrhunsku hranu i piće pretvorilo se u nezaboravnu zabavu u restoranu „Mlin“ kod vrhunskog domaćina Vlastimira Kalinića.

Kako i ne bi kada su se za dobro raspoloženje gostiju brinuli Nešo Štrkić, Duško Lalović, Boro Marjanović i Miodrag Lazendić, od kojih bi većina mogla da se prijavi za muzičko takmičenje “Nikad nije kasno”. Kilograme izgubljene na utakmici veterani su nadoknadili, a i dušu nahranili sjećanjima.

Po dobrom starom srpskom običaju Aleksandar Petrović je predao „poštenje“ Milovanu Teinoviću, koji je sa oduševljenjem prihvatio ulogu domaćina narednog druženja, a sve sa ciljem da se ona nikada ne prekinu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…