Kotorvarošani ponovo trijumfovali na “Kotlićijadi” u Čelincu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.05.2018. 08:17

U Čelincu je 27. maja 2018. održana četvrta “Kotlićijada”, na kojoj su se kao najbolji majstori u spremanju lovačke čorbe pokazali članovi ekipe “Građevinac” iz Slatine, dok je u kategoriji ribolovački kotlić trijumfovala ekipa Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš”.

U pripremanju lovačkog kotlića drugo mjesto pripalo je ekipi “Elektrokrajine” iz Čelinca, dok su treće mjesto osvojili veterani Fudbalskog kluba “Čelinac”.


Kod ribolovaca su drugo mjesto osvojili članovi ekipe “Četiri musketira” iz Gradiške, dok su trećeplasirani bili čelinački ribolovci.

Ukupno je učestvovalo 36 ekipa, što je znatno veći broj u odnosu na prošlu godinu.

Kvalitet čorbi koje su spremane šest časova ocjenjivali su članovi stručnog žirija Radovan Dragojević, Slavica Čolić i Radenko Vukolić.

Žiri je vrednovao ukus, gustinu, boju i miris čorbe, a predsjednik žirija Dragojević rekao je da je većina čorbi bila izvrsnog ukusa i da su pobjednike odlučile nijanse.

“Pobjednička lovačka čorba bila je najoriginalnija i opšti utisak žirija je da u njoj nije bilo nikakvih industrijskih dodataka kojima se ždotjerujuž čorbe, dok je tajna pobjedničke riblje čorbe u izuzetnom kvalitetu ribe kotorvaroškog sliva rijeke Vrbanje”, rekao je Dragojević.

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručili su načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, direktor Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje Zoran Kuzmanović, te predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović.

Osim takmičenja u pripremanju kotlića održano je i takmičenje u navlačenju konopca, gdje su pobijedili članovi ekipe “Krajiški vitezovi” iz Banjaluke, dok je u brzom ispijanju piva trijumfovao Čelinčanin Rade Orašanin.

Četvrta tradicionalna “Čelinačka kotlićijada” privukla je pažnju više stotina znatiželjnih Čelinčana koji su strpljivo čekali besplatnu degustaciju.

Izvor: GlasSrpske.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…