Kotorvarošani u posjeti Ambasadi BiH u Švajcarskoj

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.11.2018. 08:28

Ambasador BiH u Švajcarskoj Anđelko Grahovac organizovao je prijem u ambasadi u Bernu za delegaciju iz Kotor Varoša, koju su činili direktor KP „Bobas“ Slobodan Jurić i arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Tom prilikom razgovarano je o saradnji u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo, kao i o mogućnostima pružanja podrške u radu kotorvaroškog komunalnog preduzeća i pomoći u izgradnji crkvene sale kod Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

“Radovi na izgradnji crkvene sale su počeli i svaka pomoć je dobrodošla. Najveća djela su ona koja služe Bogu i narodu, a objekat koji će biti sagrađen je namijenjen za za potrebe mještana Kotor Varoša. Želio bih se ovom prilikom zahvaliti ambasadoru Grahovcu, koji je spreman pomoći da naši parohijani dobiju reprezentativan objekat“, istakao je Narić.

Takođe, Narić je pohvalio i napore Kotorvarošana koji žive u Švajcarskoj i svih ljudi dobre volje u dijaspori, jer svojim dobrovoljnim sredstvima žele pomoći da objekat bude stavljen u funkciju.

Partnerski odnosi između BiH i Švajcarske su dobili novu dimenziju kroz švajcarsku pomoć BiH tokom i nakon majskih poplava 2014. Švajcarska je pored interventne pomoći tokom poplava u BiH, na Donatorskoj konferenciji za BiH i Srbiju u Briselu u julu 2014. izdvojila 15 miliona franaka za obe zemlje.

“Odnosi između Švajcarske i BiH su tradicionalno vrlo dobri i prijateljski. Izuzetno sam zadovoljan posjetom delegacije iz Kotor Varoša, a mi ćemo u okviru svojih mogućnosti podržati realizaciju projekata koji su nam prezentovani“, rekao je Grahovac.

Domaćin delegaciji iz Kotor Varoša je bio Zoran Maksimović, Grabovčanin koji je već duže vremena nastanjen u Bazelu. (opstinakotorvaros.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…