Kotorvaroške škole dobile na poklon lopte

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.10.2017. 15:09

Predstavnici Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš uručili su danas 10 fudbalskih lopti Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla“ za potrebe izvođenja nastave fizičkog vaspitanja.

Predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Slobodan Petrović je istakao da ova akcija ima za cilj popularazaciju i omasovljenje sporta, kako na redovnim časovima fizičkog vaspitanja, tako i rekreativno.

„Cilj nam je da podstaknemo mlade da se što više bave sportom i da ih ohrabrimo u tome. Trudićemo se da i u narednom periodu bude ovakvih i sličnih akcija a sve u cilju pravilnog fizičkog razvoja i otklanjanja ranih deformiteta u razvoju kod djece“, naglasio je Petrović.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Slađana Šubara se zahvalila fudbalskim veteranima koji djeluju u okviru Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije na loptama sa kojima se igraju mnoga značajna sportska takmičenja najvišeg ranga.

„Izuzetno mi je drago što su bivši fudbaleri, danas rekreativci i cijenjeni sportski radnici, prepoznali naše potrebe i donirali nam lopte kako bi na kvalitetan način radili sa djecom i podsticali ih da se što više bave sportom“, rekla je Šubara.

Direktor Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Danijela Kostić je istakla da je svaka pomoć dobrodošla i od izuzetnog je značaja za razvoj sporta u lokalnoj zajednici.

„Brojni sportisti su ponikli u Kotor Varošu i neki od njih su reprezentativci zemalja bivše Jugoslavije, a ova akcija fudbalskih veterana je najbolji primjer koji trebaju slijediti mnogi, jer su pokazali kako se voli svoj grad a ujedno su usrećili naše učenike“, poručila je Kostićeva.

Fudbalski veterani će do kraja godine podijeliti još deset lopti područnim Osnovnim školama u Kotor Varošu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…