Kotorvaroški "Gastro fest" okupio 23 izlagača

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.08.2018. 08:37

U Kotor Varošu je održana Gastro manifestacija i prezentacija ručnih radova, koja je okupila 23 izlagača u takmičarskom dijelu.

Sinoćnja manifestacija postala je prava turistička i privredna atrakcija u gradu na obalama Vrbanje, a održava se već osam godina.

Prema ocjeni žirija, najlјepše uređen štand na Gastro prezentaciji imali su članovi Sportsko-ribolovnog društva /SRD/ "Kotor Varoš", najraznovrsniju ponudu Udruženje žena "Venera" Kotor Varoš, dok je Udruženje žena "Sreća" Obodnik imalo najoriginalniju etno trpezu.

Pekara "Obeliks" imala je najraznovrsniju pekarsku ponudu, Rimokatolički župni ured  je imao najraznovrsniju ponudu slastičarskih proizvoda, nagrada za najraznovrsniju ponudu zdrave hrane i pića je pripala "Bio-Aroniji" Kneževo, dok je nagrada za inovativnost pripala Udruženju žena "Šarenica" Kneževo.

Nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

On je istakao da ono što je autohtono iz Kotor Varoša treba podržati i zajedno sa drugim lokalnim zajednicama uvezati u jedinstvenu turističku ponudu, jer sve više turista iz Evrope dolazi u Republiku Srpsku.

"Brojni posjetioci su mogli da uživaju u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, ali i da kupe ručne radove i proizvode od aronije", rekao je Sakan.

Brojne posjetioce, koji su uživali u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, u muzičkom dijelu programa zabavlјali su članovi folklornog ansambla "Kotor Varoš", kulturno-umjetničkog društva "Brio-Rudar" Maslovare, braća Čupić, djevojački ansambl "Žubor", muzičar Radoslav Drlјača i virtuoz na fruli, gajdama i kavalu Ratko Kolobarić.

"Gastro fest Kotor Varoš 2018" zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i opštinska Turistička organizacija, u saradnji sa Centrom za kulturu, sport i informisanje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…