Kotorvaroški džudisti osvojili 36 medalja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.04.2018. 10:55

Džudisti Mladosti iz Kotor Varoša briljirali su danas na Kupu Prijedora i sa 36 osvojenih medalja proglašeni su za najbolji klub na takmičenju, dok su dva takmičara ponijela titulu najboljih u svojim kategorijama.

Takmičari Sejde Tatara osvojili su 14 zlatnih, deset srebrnih i 12 bronzanih medalja i na taj način odbranili titulu najboljeg kluba iz prošle godine. Za najboljeg takmičara u seniorskoj kategoriji proglašen je Borislav Bogdanić, koji je u svoju kolekciju medalja dodao još jedno zlato. Najsjajnije odličje osvojio je i Saša Kučuk, koji je proglašen za najboljeg veterana Kupa Prijedora. Osim njih zlatne medalje u seniorskoj katrgoriji osvojili su i Maja Popović i Olja Čupić.

Dvostrukim zlatom okitila se Sara Marić, koja je bila najbolja u juniorskoj i kadetskoj kunkurenciji, dok je među kadetima do medalje najvećeg sjaja stigao i Milan Tešić.

Odlični su bili i najmlađi takmičari i u konkurenciji starijih pionira na najviši podijum pobjedničoog postolja popeli su se Darija Danilović, Vladan Trkulja i Milan Kovačević. U kategoriji mlađih pionira zlato su osvojili Dajana Dragojević, Miloš Smiljić i Kristijan Višnjić, dok je u konkurenciji poletaraca Anja Smiljić još jednom pokazala da je neprikosnovena i ubjedljivo stigla do nove zlatne medalje.

Po dvije srebrne medalje zasijale su oko vrata najbolje sportistkinje Kotor Varoša Selene Varošić i Marijane Buzić, koje su nastupile u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Srebro je kod juniorki osvojila i Olja Čupić, dok su odličja istog sjaja u kadetskoj konkurenciji osvojili David Trivunović i Duško Janković.

Kod starijih pionira na istom stepeniku postolja bili su Anastasija Dragojević i Tea Marković, dok je srebro u konkurenciji mlađih pionira osvojio Jovan Vuković.

Bronzanim medaljama okitili su se Ognjen Popović kod seniora, Maja Popović u konkurenciji juniora i kadeti Milko Kuprešak i Andrej Brljić. U konkurenciji starijih pionira do bronze su stigli Nikola Jeftimir i Miloš Maksimović, a mlađih pionira Aleksandar Milić. U najmlađoj kategoriji poletara bronze su osvojili Jovana Popović, Milica Zvijerac, Lara Višnjić, Leo Marković i Eldin Hasak.

Mladost je nastupila sa 40 takmičara, a na Kupu Prijedora je snage odmjerilo 296 džudista iz 26 klubova.

– Prezadovoljan sam izdanjem svojih džudista u Prijedoru, a posebno što smo odbranili titulu najboljeg kluba. Posebno bih naglasio da su se neki naši članovi po prvi put pojavili na takmičenju i stigli do medalja čime su pokazali da klub dobro radi i ima budućnost – rekao je Tatar za portal “Moj Kotor Varoš”.

Bilans medalja bi vjerovatno bio još bolji da teška povreda nije spriječila nastup sjajnog Stefana Pejakovića, koji se takmiči u juniorskoj i kadetskoj konkurrnciji, dok je peh doživio Marko Zvijerac, koji se povrijedio na zagrijavanju u Prijedoru.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…