Kotorvaroški fudbalski veterani šire prijateljstva

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.03.2017. 08:34

Fudbalski veterani iz Kotor Varoša su nastavili da sklapaju nova prijateljstva sa „vršnjacima“ iz zemalja bivše Jugosslavije. Proteklog vikenda bili su gosti veterana „Jadrana“ iz Golubinaca, mjesta koje se nalazi u blizini Stare Pazove, i slavili su rezultatom 4:2.

Na odlično pripremljenom travnatom terenu domaći sastav, koji sa mnogo uspjeha nastupa u veteranskoj ligi sremskog okruga, je pokazao da u svojim redovima ima nekolicinu veterana koji i danas mogu bez problema nastupati za seniorske timove.

Tu se, prije svega, misli na Slobodana Markovića, koji je svojevremeno igrao za Ulm u njemačkoj drugoj ligi, bio na pragu dolaska u redove beogradskih vječitih rivala i novosadske Vojvodine, a danas je trener mlađih kategorija FK „Inđija“.

Sa druge strane Damir Varošić je pokazao svoje golgetersko umijeće i sa četiri gola donio pobjedu Kotorvarošanima, a treba izdvojiti i nekoliko lucidnih poteza i asistencija Vučanovića, te odlično izdanje iskusnih Žutića, Serdara i Jurića.

„Još uvijek u nama postoji entuzijazam za ovakve utakmice i druženja, jer tako održavamo kondiciju i sklapamo nova prijateljstva, a naši prijatelji iz Stare Pazove su se pokazali kao sjajni domaćini i ovom prilikom bih se zahvalio na gostoprimstvu i pažnji koju su nam pružili“, rekao je Dragiša Jurić.

Jasmin Varošić je izrazio zadovoljstvo ostvarenom pobjedom, iako je rezultat bio u drugom planu.

„Uvijek se sjajno osjećamo u Srbiji, naša igra je podsjetila na izdanja kada smo zajedno nastupali za seniorski tim „Mladosti“, a pokazali smo i snagu i izdržljivost u „trećem poluvremenu“, poručio je Varošić.

Na druženju poslije utakmice Vučanović, Jurić i Žutić su uručili prigodne poklone predsjedniku FK „Jadran“ Draganu Đukiću, koji će biti trajna uspomena na nezaboravno druženje.

„Mogu slobodno reći da se radujemo dolasku u Kotor Varoš u avgustu mjesecu, a nema sumnje da će naša zajednička druženja postati tradicionalna“, istakao je Đukić i dodao da će umjetnička slika Branka Rusmira krasiti klupske prostorije, a sportske majice sa obilježjima Kotor Varoša će veterani „Jadrana“ ponosno nositi na narednim ligaškim utakmicama.

Upravo zahvaljujući predsjedniku Đukiću i Miodragu Serdaru kotorvaroški fudbalski veterani su posjetili Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije, gdje im je direktor sportskog dijela Kuće fudbala Slavko Tufegdžić pokazao sadržaje ovog sportskog-turističkog kompleksa.

Tom prilikom je selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Ilija Petković, uoči treninga mladih „orlića“, pozdravio Kotorvarošane i zahvalio se na podršci koju narod i sportisti u Republici Srpskoj pružaju nacionalnim selekcijama Srbije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…