Kotorvaroški fudbalski veterani trijumfovali u Sokobanji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.05.2018. 11:40

Na poziv prijatelja iz Sokobanje fudbalski veterani Kotor Varoša su proteklog vikenda boravili u ovoj predivnoj opštini Zajecarskog okruga i tom prilikom odigrali dvije utakmice sa domacinima i veteranima Apatina.

Sa dvije pobjede (protiv Apatina 3:2 i protiv Sokobanje 6:3) Kotorvarošani su svojoj kolekciji trofeja pridodali još jedan, čime su uspješno započeli ovogodišnja druženja i takmičenja sa veteranima bivše Jugoslavije.

Iako su mečevi imali takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijatelјskog karaktera, jer su ostvarena nova poznastva koja imaju za cilј njegovanje bratskih odnosa sa obe strane rijeke Drine. 

„Ova tri dana će nam ostati u prelijepom sjećanju, a zahvalјujući našoj braći iz Sokobanje vidjeli smo sve lјepote ovog turističkog mjesta, te osjetili gostoprimstvo kakvo se samo poželјeti može“, poručili su kotorvaroški fudbalski veterani.

Domaćin trodnevnog druženja se potrudio da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je Goran Frankulović-Frenki, alfa i omega cijele priče.

„Sa braćom iz Kotor Varoša smo se upoznali u Apatinu i vidjevši o kakvim sjajnim momcima je riječ odlučili smo da ih pozovemo u goste. Obećavam da će ovi naši zajednički susreti postati tradicija i sa nestrplјenjem iščekujemo naredna druženja u Apatinu i Kotor Varošu“, poručio je Frankulović.

Svečanoj večeri nakon završenih utakmica prisustvovali su i predsjednici opština Sokobanja i Apatin, Isidor Krstić i Milan Škrbić, a domaći bend se pobrinuo za dobru atmosferu koju je upotpunio vrhunskim performansom i Radoslav Drlјača. 

Tokom boravaka u Sokobanji Kotorvarošani su posjetili i preduzeće „Adonis“, gdje se proizvode vrhunski čajevi zahvalјujući posvećenosti prirodi, čime je prevaziđena obična trgovina lјekovitim bilјem.

Putujući za Sokobanju fudbalski veterani su imali izuzetan topao i srdačan doček u opštini Mali Zvornik, gdje su uručili prigodne poklone za predsjednika opštine Zorana Jevtića i njegovog saradnika Mladena Perića, koji je pozvao Kotorvarošane na dvije izuzetno posjećene manifestacije ribarskog karaktera u ovoj opštini.

Takođe, zamjenik predsjednika opštine Paraćin Tomislav Šaletić i direktor Turističke organizacije Alјoša Gligorijević, zajedno sa nekolicinom odbornika, priredili su veličanstven doček i tom prilikom su razmijenjeni pokloni, kao uspomena na još jedno nezaboravno druženje. 

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…