Kotorvaroški zet MVP Eurobasketa - Nosim zlato u Republiku Srpsku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.09.2017. 14:24

Goran Dragić, koji je vodio Sloveniju do svih pobjeda na turniru i osvajanja zlatne medalje, prve u istoriji svoje zemlje, proglasen je i za MVP-a Eurobasketa 2017 održanog u Turskoj. Kapiten Slovenije dao je 35 poena reprezentaciji Srbije u finalu i donio ogromnu radost Sloveniji.

Bek Slovenije je pokazao pravi karakter kada je prišao uplakanom Vladimiru Lučiću, a javnost u Srbiji je kupio i pravoslavnim krstićem koji je nosio oko vrata prije ceremonije dodjele medalja.

Podsetimo,  Dragićevo porijeklo sa očeve strane vodi iz Republike Srpske i manjeg sela Majdan kod Šekovića. 

Dragićeva supruga Maja Kalamanda, rođena je u Sloveniji, a njeni roditelji su porijeklom iz Kotor Varoša.

Na pitanje da li nosi zlato u Republiku Srpsku, kroz osmjeh je odgovorio da nosi.

Dragić je iskreno čestitao reprezentaciji Srbije i dodao- Čestitao bih Srbima, mislim da su igrali fenomenalno ovaj turnir, bez sedam igrača. Bogdan, njihov lider, imao je fantastičan turnir.

 Dragić je srpskim medijima poručio:

- Osećam se fenomenalno. Sanjao sam to kao klinac, i ovi snovi su sad realnost. Nešto što ne znam rečima opisati šta smo uradili za Sloveniju. Imamo samo dva i po miliona ljudi, došli su Istanbul, iz sveg srca bih im se zahvalio što su došli, znam da su skupe karte - rekao je Dragić, koji je iskreno čestitao reprezentaciji Srbije.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…