Krale u preduzeću ´Sportek´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.08.2017. 08:09

Policija je utvrdila da su tri radnice kotorvaroške Fabrike obuće "Sportek" krale proizvode iz te firme, ali nije isključeno da će spisak osumnjičenih biti i veći.

"Nastaviće se s preduzimanjem neophodnih mjera i radnji s ciljem eventualnog dovođenja u vezu drugih radnika s izvršenjem ovakvog ili sličnog djela na štetu preduzeća", rečeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Potvrđeno je da se, sredinom prošle sedmice, "Sportek" dopisom obratio Policijskoj stanici Kotor Varoš, navodeći da su evidentirali slučajeve krađa u preduzeću, a iza kojih stoje njihovi radnici. Policajci su potom izašli na mjesto događaja, te od tri radnice uzeli izjavu u svojstvu osumnjičenih. Kako nam je potvrđeno, tokom uzimanja izjava, one su u potpunosti priznale krađu jedne vrste proizvoda iz proizvodnog asortimana.

"Međutim, otuđena roba nije iznesena iz kruga preduzeća jer su ih u tome spriječili radnici službe obezbjeđenja", naveli su iz Policijske uprave Banjaluka. Komentar nismo uspjeli dobiti u "Sporteku", čiji nam je direktor Miroslav Petrešin u kratkom telefonskom razgovoru rekao da ne može davati nikakvu izjavu u vezi s ovim slučajem.

Kotor Varoš je, podsjetimo, opština koja u BiH ima najmanju stopu nezaposlenosti, a "Sportek" je jedan od najjačih motora razvoja te lokalne zajednice.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…