Lubenice rodile na kućnoj stazi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.08.2018. 08:24

U kotorvaroškom naselјu Čepak Milica Milić (78) uzgaja lubenice na stazi ispred kuće.

Prije pet godina prilikom pripreme za prolјećnu sjetvu iz sjemenki između betonskih ploča razvilo se tridesetak vriježa lubenica.

Nakon što je uvidjela da lubenicama odgovaraju betonske ploče, Milica redovno stavlјa sjemenke u šuplјine između betonskih ploča, a ove godine na stazi se razvilo desetak lubenica, od kojih je jedna bila teška čak 12 kilograma.

„Iako nisam redovno obavlјala zalijevanje i đubrenje ove godine su lubenice ponovo rodile, a uzgoj lubenica na trotoaru izaziva veliko interesovanje komšija i brojnih prolaznika“, ističe Milićeva.

Milica je doselila u Čepak iz Banja Luke prije 11 godina. Osim lubenica uzgaja povrće, maline, kupine, aroniju, ribizle, lјešnjake, pčele i razno voće, koje sama kalemi.

„Prirodu sam zavolјela u rodnom Kruševu Brdu od oca Uroša, koji je cijeli radni vijek radio kao lugar. Uzgoj povrća i voća za svoje potrebe mi predstavlјa veliko zadovolјstvo“, kaže Milićeva i dodaje da i u ovim godinama stigne sve obaviti na vrijeme.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…