MKV: Kušljić podnio ostavku, Jurić vršilac dužnosti direktora “Bobasa”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.12.2016. 18:49

Direktor Komunalnog preduzeća “Bobas” Kotor Varoš Goran Kušljić razriješen je danas sa te pozicije nakon što je prethodno podnio ostavku, a Nadzorni odbor je za vršioca dužnosti direktora imenovao Slobodana Jurića.

Osim Jurića, koji je kadar SDS-a, na upražnjenu poziciju tehničkog rukovodioca imenovan je Miodrag Petrović iz PDP-a, koji je takođe u statusu vršioca dužnosti.

Kušljić, koji je na čelo “Bobasa” svojevremeno imenovan kao kadar SNSD-a, rekao je za MKV da je donio odluku imajući u vidu novu političku situaciju poslije lokalnih izbora.

– Moj potez je u skladu sa novom političkom realnošću u Kotor Varošu i većinom koja je formirana u Skupštini opštine Kotor Varoš. Ne želimo da pravimo bilo kakve opstrukcije i ovo bi trebao biti model odgovornog ponašanja u ovakvim i sličnim situacijama – istakao je Kušljić.

Na sjednici Nadzornog odbora ostavke su podnijela i dva člana tog tijela koji predstavljaju opštinu kao većinskog vlasnika “Bobasa” Milka Jurić i Una Čizmić. Treći član Nadzornog odbora ispred malih akcionara Predrag Tešić nije prisustvovao današnjoj sjednici.

Privremeni nadzorni odbor trebalo bi da bude imenovan na sjednici Skupštine akcionara “Bobasa” koja je zakazana za 25. januar.

Nova kadrovska rješenja posljedica su formiranja nove većine u Skupštini opštine Kotor Varoš u kojoj više nije SNSD čiji je kadar Kušljić. Novu skupštinsku većinu formirali su SDS, PDP, SDA, DNS i SP i Hrvatska koalicija Kotor Varoš – HDZ BiH – HNS BiH.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…