Mališani iz vrtića posjetili Narodnu biblioteku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2018. 11:48

Narodna biblioteka Kotor Varoš organizovala je prijem za mališane iz Dječijeg vrtića “Larisa Šugić” povodom Nedjelje djeteta.

Mališani iz starije vrtićke grupe su razgovarali sa bibliotekarkama o vlastitim pravima na život, školu, porodicu, zdravlje i odrastanje.

Direktor kotorvaroške biblioteke Bojana Vasić je istakla da se, pored druženja kroz zajednički rad, djeca ujedno upoznaju i sa bibliotekom kao institucijom.

“Upoznaju se sa radom biblioteke, knjigama koje mogu pronaći na policama Dječijeg odjeljenja, njihovim pravima ali i obavezama koje kao čitaoci imaju prema knjizi, a sve u cilju približavanja biblioteke djeci i pokušaju da se kroz kasnije svakodnevno druženje stvori čitalačka navika i njeguje ljubav prema pisanoj riječi“, poručila je Vasićeva.

Mališani su na temu jednog od osnovnih prava, prava na porodicu, bojili i crtali radove koji će biti izloženi u dječijem izložbenom prostoru u biblioteci.

Izvor: opstinakotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…