Malinari obradovali mališane sa svojim proizvodima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.07.2017. 19:09

Kotorvaroški proizvođači malina okupljeni u Udruženju poljoprivrednika “Malinar” odlučili su se za humani protest i, umjesto prosipanja, maline su donirali Dječijem vrtiću “Larisa Šugić”.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Malinar” Aleksandar Stanić rekao je da je bolje pokazati humanost nego maline prodavati u bescijenje.

“Ponuđena otkupna cijena od 1,5 KM za kilogram je sramotna i neprihvatljiva jer hladnjačari, koji od nas otkupljuju malinu, prodaju je na tržištu EU pet puta skuplje. Na taj način ostvaruju ekstraprofit, a mi ne možemo pokriti ni svoje troškove i naplatiti mukotrpan i pošten rad”, poručio je Stanić.

On je istakao da su malinari srećni zbog dječijih osmijeha, a ukupno je donirano 100 kilograma malina.

Predstavnici vrtića “Larisa Šugić” zahvalili su malinarima za slatku donaciju i poželjeli im da prevaziđu probleme sa kojima se suočavaju.

Udruženje poljoprivrednika “Malinar” okuplja više od 30 proizvođača, koji imaju oko 100 dunuma malinjaka.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…