Marko Perić promotor ´SIM Technik´ arene

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.05.2018. 08:34

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije i jedan od najboljih futsalera u Evropi Marko Perić promotor je tradicionalnog turnira u malom fudbalu koji će od 31. maja do 3. juna biti održan u “Sim tehnik areni” u Zabrđu.

Perić je sa oduševljenjem prihvatio ovu ulogu i pozvao ljubitelje fudbalskih majstorija da tokom četiri dana uživaju na turniru u Zabrđu.

 

Fantastični futsaler i ubjedljivo najbolji igrač u Srbiji trenutno nastupa u italijanskoj seriji A gdje brani boje Napolija. On je jedan od pionira u profesionalnom futsalu sa prostora bivše Jugoslavije, iako je karijeru počeo u kopačkama. Igrao je za omladinski pogon Crvene zvezde i Obilića, a potom i u češkom Jablonecu.

Poslije povratka u Beograd kopačke je zamjenio patikama i povukao potez života. Poslije četiri uzastopne titule u Srbiji otisnuo se u Rusiju i bogatu internacionalnu karijeru započeo u moskovskoj ekipi Dinamo. Pet godina kasnije prelazi u Azerbejdžan i osvaja nacionalnu titulu, dok u Ligi šampiona zauzima treće mjesto iza Barcelone i Dinama iz Moskva. U ljeto 2014. godine prelazi u Italiju gdje je promjenio tri kluba.

Postao je ljubimac navijača zahvaljujući igrama u dresu Srbije, koju je vodio do najvećih uspjeha od kada ima futsal reprezentaciju, a njegovi golovi i driblinzi nerijetko se vrte na televizijskim špicama.

Organizator fudbalske smotre u Zabrđu Dejan Kršić kaže za “Moj Kotor Varoš” da je počastvovan da je legendarni igrač stao uz turnir.

– Sav trud koji ulažemo u organizaciju turnira se i na ovaj način isplaćuje, jer je ljubitelji futsala znaju kakva je legenda Marko Perić. Trudimo se da svake godine podignemo kvalitet turnira na viši nivo, a već sada sam siguran da ćemo sa Markom ostvarti sve planove. Poboljšali smo uslove za igru i povećali nagradni fond i siguran sam da ćemo u Zabrđu uz kotorvaroške ponovo gledati i sjajne ekipe iz Čelinca, Banjaluke, Teslića, Ribnika, Gradiške, Prnjavora, Doboja i drugih gradova – istakao je Kršić.

Rok za prijavu ekipa je 30. maj u 20 časova kada će biti obavljen i žrijeb, a kotizacija iznosi 80 KM po ekipi. Tim može prijaviti maksimalno deset igrača, dok će turnir biti igran po sistemu pet plus jedan.

Prva dva dana sedmog izdanja turnira rezervisana su za grupnu fazu, utakmice osmine finala i četvrtfinala predviđene su za 2. jun, a dan kasnije je finalno veče kada će pasti odluka o šampionu.

Organizator je obezbijedio nagradni fond od 1.800 KM iz kojeg će pobjedniku pripasti 1.000, drugoplasiranom 500, trećeplasiranom 150 maraka, a nagrade su predviđene i za najbolje pojedince turnira i gledaoce.

Izvor: mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…