Mićina umjetnost sklapanja drvenih figura u flašama obilazi svijet

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.08.2016. 11:39

Mićo Kerezović, Kotorvarošanin koji se bavi izradom ukrasnih flaša, precizno i vješto sklapa drvene motive po želji onih koji žele biti vlasnici ovih divnih suvenira. Mićo je rođen 1976. godine u Kneževu, a ovaj zanimljivi hobi počeo je raditi još kao tinejdžer gledajući kako to vješto sklapa njegov rođak.

Mićo kaže da ovaj hobi radi prvenstveno iz ljubavi ali da bi mu veliko zadovoljstvo bilo da ovaj hobi preraste i u nešto ozbiljnije.
"Najčešće radim po narudžbi i po želji kupaca u koliko je to izvodivo da se ugradi u flašu.

Volim da su to uglavnom neke starine poput točka sa drvenih kola, sjekire za drva, potkovice itd. Moji radovi su otputovali u i inostranstvo uglavnom kao pokloni-suveniri. Meni je bitno da to radim iz ljubavi i da mi to nije osnovni prihod za život, već jedna vrsta hobija koji bih naravno ako može pretvorio i u ozbiljan posao", rekao je Mićo.

Figure od drveta sklapa prirodnim putem i bez bilo kakvih ljepila tako da se u te flaše mogu sipati alkoholna pića a i konzumirati iz istih, jer spojevi se i spajaju prirodnim putem ,upravo sipanjem tečnosti u te flaše. Najčešće se sipa rakija koja simboliše naše krajeve. 

"Moja dosadašnja izrada se zasnivala na izradi unikatnih poklona prijateljima koji su me i podstakli da krenem sa izradom ovih suvenira za šire tržište. Suveniri su izrađeni od drveta (hrast, bagrem, dud) od koga se pravi i burad za rakiju, tako da osim ukrasne imaju i upotrebnu vrijednost. Rakija koja se drži u ovim bocama je identična rakiji iz bureta. Kupujući ovaj suvenir kupac ima dvostruko zadovoljstvo, i lijep ukras i pitku rakiju", ponosno priča Mićo

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…