Milićević: Ključ uspjeha privlačenja investitora u Kotor Varošu treba da pronađu i druge opštine u BiH

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.10.2016. 08:43

Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima /UAE/ Zoran Milićević razgovarao je sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem o privrednim i investicionim potencijalima ove lokalne zajednice i mogućnostima plasmana proizvoda na arapsko tržište.

Milićević je rekao da je prijatno iznenađen poslovnim ambijentom u Kotor Varošu i činjenicom da su gotovo svi radno sposobni ljudi zaposleni, što je odličan preduslov za saradnju sa potencijalnim investitorima iz UAE. 

"U ovoj lokalnoj zajednici evropska preduzeća prave svjetske brendove, svi proizvodi se izvoze i slobodno mogu reći da ključ uspjeha privlačenja investitora u Kotor Varošu treba da pronađu i druge opštine u BiH", rekao je Milićević. 

On je naveo da je Ambasada BiH u UAE spremna da ugosti sve privrednike iz Kotor Varoša koji žele da ostvare saradnju sa arapskim privrednicima, dodajući da su sajmovi idealna prilika za razmjenu mišljenja i uspostavljanje poslovne saradnje. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović rekao je da sve kotorvaroške fabrike mogu zadovoljiti visoke standarde proizvodnje i isporuke roba na svjetska tržišta, dok su obućarska i drvna industrija oblasti koje su najrazvijenije u ovoj lokalnoj zajednici. 

"Naši prirodni resursi su interesantni za arapsko tržište, a lovni turizam je grana koju trebamo razvijati i učiniti je još privlačnijom za potencijalne investitore", poručio je Vučanović. 

Današnjem sastanku prisustvovao je i budući načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je izrazio spremnost da nastavi kontinuitet razvoja i privlačenja stranih investicija. 

Milićević i Vučanović obišli su proizvodne pogone Fabrike obuće "Dermal", koja proizvodi namjensku obuću interesantnu za arapsko tržište.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…