Mještani Kruševa Brda organizovali su akciju čišćenja stare škole

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.10.2018. 08:36

Mještani Kruševa Brda organizovali su akciju čišćenja stare škole u ovom kotorvaroškom selu.

„Evo dragi naši prijatelji i ovaj naš sabor i trud na spasavanju stare škole neka bude trud za spasenje našeg sela. Ovdje vidimo tri generacije koje rade na čišćenju škole. Ovde vidimo ljude koji su krenuli iz ove škole i ostvarili su velike domete a samo oni znaju koliko je u tim uslovima to bilo teško. Neka to bude podstrek nama i našim potomcima da ostvare jos više i da se vraćaju i vole naše selo. Onaj ko je stastao u ovim brdima i planinama, njemu je svijet mali, svugdje će se snaći i tih primjer imamo hvala Bogu puno. A isto tako, je i nemjerljiva a svima čudna njihova ljubav prema ovom selu. Dajte da iskoristimo tu dobru volju, da pomognemo svakom našem čovjeku pa će nam se i to vratiti dobrim, dajte da još jače zasja naša zvijezda i da vratimo život u ovo selo. Mi to možemo i hoćemo a ako nećemo mi, ko će? Ovo selo je heroj u mnogo istorijskih primjera i neka sada kao i ova škola bude simbol obnove i neka se kao fenix iz pepela digne i ponovo pokaže svoju slavu. U to ime živjeli braćo i sestre!“-izjavili su organizatori akcije.

Akciju čišćenja su svojim radim i velikm trudom podržali: Boško Ivanović, Goran Ivanović, Đuro Ivanoviž, Ranko Ivanović i Milan Ivanović , Dule Savanović , Milorad Savanović Krule, Miladin Savanović, Gavro Savanović, Dario Savanović, Zoran Trivunović i Neđo Trivunović , Sveto i Nikola Arsenić, Momir i Milenko Bato Stojanović, Milorad Janković, Drago Lugić, Cane – Svjetimir Milić, Pane i Milan Gavrić.

Izvor: centarzakulturukv.com
 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…