Mladen Palac iz Zagreba pobjednik šahovskog turnira ”Šiprage 2016”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.07.2016. 10:22

Primjenom dodatnih kriterija, nakon devet odigranih kola, za pobjednika tradicionalnog šahovskog turnira „Šiprage 2016“ proglašen je sa sedam osvojenih poena velemajstor Mladen Palac iz Zagreba.

Od drugog do petog mjesta sa istim brojem poena plasirali su se velemajstor Dalibor Stojanović, internacionalni majstor Branko Rogulj i velemajstori Dejan Pikula i Danilo Milanović.

Na turniru je učestvovalo 14 kotorvaroških šahista, od kojih je bio najuspješniji Zlatko Kragić sa pet osvojenih poena, dok su Dragan Stanković, Sergej Molčanov, Slobodan Tešić, Nedeljko Tovilović i Čedo Tepić osvojili po četiri poena,

Dragoljub Đukić, Stojan Eskić i Darko Stanković tri i po, Nedeljko Marković, Obrad Cicmanović, Milivoje Kurušić i Miladin Jovanović po tri, a Radovan Bašić dva i po poena.

Turnir je organizovala firma „Luka“, a pokrovitelj je bila Fondacija „Luka“ a.d. Banja Luka. Turnir je održan na lokaciji Poslovne jedinice ribnjak – Šiprage kod Kotor Varoša.

Na turniru je učestvovao 71 takmičar iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Federacije BiH.

U ime organizatora, Svjetlana Račić je poželila igračima dobrodošlicu i istakla da firma „Luka“ zapošljava oko 200 radnika sa područja banjalučke, čelinačke, teslićke i kotorvaroške opštine.

Dodijeljene su i specijalne nagrade koje su dobili, učesnica Nedeljka Pralica, najmlađi učesnik Marko Lipovčić, najstariji Duško Radulović i invalidi Radislav Kitić i Vojislav Đorđić. Pobjednik

Palac je istakao da je organizacija turnira bila na visokom nivou, da je učestvovao veliki broj kvalitetnih igrača, te da je mjesto predivno, a uslovi idealni, dodajući da će nastojati doći i naredne godine . „Zahvaljujem se svim učesnicima na odzivu na turnir. Nadam se da ćemo se iduće godine vidjeti u još većem broju“ rekla je direktor Fondacije „Luka“, Marija Tabaković. Sudije na turniru su bili Stevan Paštar, Nikola Lakić, Nemanja Šipka i Slobodan Đukić iz Banja Luke.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…