Monodrama Stevana Šerbedžije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.07.2016. 16:56

Večeras (Utorak 12. jul. 2016.) od 20:00 časova u kotorvaroškoj kino sali biće izvedena monodrama „Suvišan čovek“ po motivima priče – zabilješke iz podzemlja F.M. Dostojevskog, a u izvođenju glumca Stevana Šerbedžije.

Ova monodrama govori o čovjeku koji vrši psihološku analizu sebe i društva u kojem živi, kao i o rasklimanoj čovjekovoj volji i nagonom za opstajanjem, kataklizmičkom periodu, vremenu laži i otuđenja.

Analiza – koliko običan čovjek smije da progovori i da se pobuni protiv nepravde malograđanštine? Šta je to prijateljstvo i koliko se ono zapravo može ostvariti? Koliko su ljudi koristoljubivi?

Pitanja su na koje ćemo večeras dobiti odgovor. Monodrama „Suvišan čovek“ biće odigrana u okviru festivala pozorišta „Kvart 2016“ koji organizuje JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš, u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, čiji je glavni pokrovitelj Blicnet.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…