Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović u Irskoj

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.05.2016. 08:26

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović je zajedno sa kolegama iz BiH u Irskoj učestvovao u projektu „Jačanje lokalne demokratije”

Riječ je o studijskom putovanju u organizaciji Instituta za javnu upravu (IPA) Republike Irske u okviru projekta „Jačanje lokalne demokratije (LOD IV)“ zajedno sa kolegama iz 11 bosanskohercegovačkih opština, Ministarstva pravde BiH, Brčko distrikta i UNDP-a.

Program posjete zasnivao se na stvarnom iskustvu i konkretnim primjerima saradnje između lokalnih vlasti u Irskoj i civilnog društva. Teme su prilagođene posebnim interesima učesnika, a to se naročito odnosi na nejednakost i obnovu.
Tokom boravka u Irskoj načelnik opštine Kotor Varoš je zajedno sa kolegama imao niz susreta sa predstavnicima IPA-e, kao i sastanak sa gradonačelnikom Dablina.

BH delegacija je posjetila opštinu Kerikmekros, gdje su održani razgovori sa načelnicima irskih opština.
Tokom posjete Vaterfordu načelnik Vučanović se upoznao sa načinima rada irskih lokalnih uprava u projektima koje finansira EU, a na temu kako povećati iskorištenost kapaciteta.

“Podijelili smo iskustva sa irskim kolegama upravo u onim segmentima koji su od značaja za razvoj lokalnih zajednica. Organizacija i upravljanje procesima razvoja lokalnih samouprava, na način da ista bude efikasna i na korist svima. Vjerujem da smo razmijenili iskustva na obostrano zadovoljstvo, te da će znanja koja smo stekli biti korisna svima u budućem radu, kako kolegama u Irskoj tako i nama u BiH“, izjavio je Vučanović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…