Načelnik Sakan u posjeti ambasadoru Japana u BiH

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.12.2017. 10:33

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić boravili su u zvaničnoj posjeti ambasadi Japana u BiH i tom prilikom razgovarali sa ambasadorom Kazujom Ogavom o mogućim i potencijalnim donatorskim sredstvima u oblasti zdravstva.

Načelnik Sakan se posebno zahvalio ambasadoru Ogavi povodom realizacije posljednjeg projekta u okviru kojeg je za Centar za socijalni rad donirao jedno hibridno vozilo Tojota RAV4.

„Ova donacija je veoma vrijedna, ne samo u finansijskoj vrijednosti, već što će Centar za socijalni rad uz pomoć ovog vozila u znatnoj mjeri unaprijediti svoj rad, a to će biti direktna korist za same korisnike socijalne zaštite na području opštine“, istakao je Sakan.

Prethodno je Vlada Japana značajno pomogla izgradnju i opremanje Centra za fizikalnu rehabilitaciju u okviru kotorvaroškog Doma zdravlja, kao i nabavku rendgen aparata.

„Zahvaljujući donacijama Vlade Japana u prethodnom periodu značajno smo unaprijedili kvalitet rada i usluge medicinskog osoblja podignuli smo na još viši nivo“, rekao je direktor Doma zdravlja Vladimir Bibić.

Ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinom Kotor Varoš, te najavio mogućnost realizacije novih zajedničkih projekata.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…