Naši džudisti na Prvenstvu Srpske u Gacku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.09.2017. 08:51

Prvenstvo Republike Srpske u džudou biće održano ovog vikenda u Gacku, a boje Judo kluba ´Mladost´ braniće naših jedanaest džudista. Medalja na ovom takmičenju znači kartu za odlazak na Prvenstvo BiH.

Za ´Mladost´ će nastupiit Pejaković Stefan, Varošić Selena, Marijana Buzić ,Olja Čupić, Dragana Petrović, Sara Marić, Slavnić Drago, Bibić Dragica, Popović Ognjen i Maja Popović, pod trenerskim vodstvom Sejde Tatara.

"Mi smo spremni za Prvenstvo vrjedno smo trenirali i ocekujemo dobre rezultate. Idemo oslabljeni na takmičenje bez dvoje kolega od kojih bi jedno sigurno uzelo medalju. Ja sam vrjedno trenirao i posle odlično odradjenog Prvenstva Balkana i priprema u Džudo klubu "Borac " očekujem da uzmem i ovde medalju iako su takmičari stariji od mene 7 godina i izacu na tatami bez pritiska" rekao je za KVorum.net naš džudista Stefan Pejaković.

Predsjednik Džudo-saveza Jovo Samardžić, koji je ujedno i trener gatačkih džudista, naglasio je da su ozbiljan rad Džudo-kluba “Gacko” i rezultati koji su proistekli opredijelili Savez da im povjeri organizaciju prvenstva.

„Vrlo hrabro smo ušli u organizaciju ovog prestižnog takmičenja. Džudo savez RS broji 29 klubova i vjerujem da će svi delegirati svoje predstavnike, jer je to kvalifikaciono takmičenje za balkansko i evropsko prvenstvo. Za tri godine, koliko postojimo, izrasli smo u jedan ozbiljan sportski kolektiv koji broji oko 30 članova, a prošle godine smo na prvenstvima RS i BiH osvojili pet medalja. Na turnirima i zvaničnim prvenstvima ukupno oko 100 medalja, što je impozantan rezultat. U skorijoj budućnosti nam predstoje prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama, gdje tek očekujemo prave rezultate“, naglasio je Samardžić.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…