Najljepše pjesme na izložbi u Narodnoj biblioteci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.04.2017. 15:34

“Pjesme koje trebate pročitati bar jednom u životu” naziv je izložbe koja je otvorena je u izložbenom prostoru Narodne biblioteke Kotor Varoš. Ljubitelji poezije imaju priliku da pročitaju djela najvećih pjesnika među kojima su djela Branka Radičevića, Vilijama Šekspira, Vladimira Majakovskog, Sergeja Jesenjina, Šarla Bodlera, Federika Garsije Lorke, Hermana Hesea, Pabla Nerude i Žaka Prevera.

"Izložba ima za cilj da pokuša da posjetiocima pomogne da otkriju inspiraciju koja je bila potrebna pjesniku kada su nastajala ova velika djela i sve što je svaki od njih želio da prikaže. Pjesme koje čekaju Kotorvarošane traju vječno jer je njihov kvalitet neprolazne vrijednosti. Njihovim čitanjem bolje ćemo razumjeti vrijeme i shvatiti ljude oko nas. Mudrost u stihovima ovih pjesama neprestano svjetluca i sam čitalac dok iščitava stihove pronalazi u sebi zajedničke varnice alternativnog poistovjećenja", rekao je direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš Vukan Bijelić.

IZVOR: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…