Nakon oštećenja lipe u gradu obavljen uviđaj

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.06.2016. 00:32

U opštinskoj upravi je danas saopšteno da su u kratkom roku nakon saznanja da je proteklog vikenda oguljena kora sa 50-godišnje lipe u centru grada radnici Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju obavili uviđaj.

Prem riječima šefa Odsjeka Milenka Đurića u vezi oštećenja lipe zatražen je uviđaj i od Policijske stanice Kotor Varoš, čiji su predstavnici takođe juče bili na licu mjesta. Prilikom obavljanja uviđaja konstatovano je da je kora sa lipe skinuta krajem prošlog vikenda. Za sada nepoznati počinioc je ranije ogulio koru sa lipe sa dijela stabla prema obližnjim objektima.

Nakon obavljenog uviđaja narednih dana će biti preduzete mjere u cilju otkrivanja i sankcionisanja počinioca oštećenja lipe u neposrednoj blizini glavne ulice.

Povodom oštećenja lipe predsjednik Ekološkog pokreta “Eko opstanak” Kotor Varoš Miodrag Petrović je istakao, da je nedopustivo da se u vrijeme kada se ulažu napori na zaštiti čovjekove okoline dašavaju pojave uništavanja drveća, što govori da je još uvijek nedovoljno razvijena ekološka svijest građana.

„Zahtijevamo od nadležnih organa da u što kraćem roku otkriju i sankcionišu počinioci, kako se ubuduće ne bi dešavale slične pojave“ istakao je Petrović. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…