Nastavak saradnje sa Fondacijom ´Mozaik´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.12.2018. 08:06

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i direktor Fondacije "Mozaik" Želјko Pauković potpisali su danas četverogodišnji ugovor o realizaciji projekata Omladinske banke u vrijednosti od 54.000 KM.

Fondacija "Mozaik" će u naredne četiri godine obezbijediti 30.000 KM, dok će učešće opštine Kotor Varoš u realizaciji projekata Omladinske banke biti 24.000 KM.

Prema riječima načelnika opštine Zdenka Sakana ovo je nastavak uspješne saradnje sa Fondacijom "Mozaik", koja je dala pozitivne rezultate u prethodnom periodu.

"Potpisali smo ugovor o saradnji na četiri godine, a naš prevashodni cilј jeste da se realizacijom određenih projekata i edukacijom poveća učešće mladih u razvoju lokalne zajednice", naglasio je Sakan.

Mladi lјudi u opštini Kotor Varoš imaće priliku da nakon uspješno realizovanih projekata kandiduju svoje ideje za razvoj biznisa.

Direktor Fondacije "Mozaik" Želјko Pauković kaže da je program Omladinske banke proširen dodatnim edukacijama, koje pružaju priliku mladim lјudima da steknu preduzetničke vještine.

"Oni koji iskažu preduzetnički potencijal imaće mogućnost da razviju svoje biznis ideje, a oni najuspješniji biće podržani u osnivanju vlastitog društvenog biznisa", istakao je Pauković.

Danas je prezentovano pet projekata koji su uspješno realizovani u prošloj godini u saradnji sa Fondacijom "Mozaik".

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš realizovan je projekat "Podrška djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim majkama", koji je obuhvatio radionice edukativnog i kreativnog sadržaja u koje su uklјučene i majke.

"Žene ženama" naziv je projekta u okviru kojeg je opremlјena prostorija Društvenog centra u mjesnoj zajednici Obodnik za održavanje okruglih stolova, a u okviru projekta "Kutak za užitak" izgrađena je nadstrešnica u blizini Planinarskog doma u mjesnoj zajednici Grabovica.

U okviru projekta "Na mladima svijet ostaje" održane su dvije radionice i radne akcije koje su imale za cilј da podstaknu svijest mladih o ekološkim aktivnostima, a mještani Mjesne zajednice Obodnik su dobili kreativno dječije igralište u okviru projekta "Bezbjedna djeca – srećni roditelјi".

Ukupna vrijednost realizovanih projekata u 2018. godini iznosila je 11.116 KM, uz učešće 80 volontera za potrebe 645 korisnika.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…