Nastavljene aktivnosti radionice „Novogodišnje radosti“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.12.2016. 11:37

U Centru za porodicu ´Kuća radosti´ 22. decembra nastaviljene su aktivnosti „Novogodišnje radosti“.

Cilj ove radionice je buđenje pozitivnih emocija- radost, sreća i zadovoljstvo djece. Veliko iznenađenje ´Kući radosti´ pripremio je Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ Kotor Varos, koji je u akciji „Jedan slatkiš, jedno dijete“ odlučio da obraduje mališane u ovom udruženju.. 

“Savjet učenika naše škole već dugi niz godina organizuje akciju 'Jedan slatkiš, jedno dijete'. U okviru te akcije su do sada uglavnom bila obuhvaćena djeca iz socijalno ugroženih porodica, kako iz naše škole tako iz drugih škola. Ove godine smo se odlučili da pored njih obradujemo i mališane iz udruženja 'Kuća radosti'. Jako smo srećni da smo imali priliku da ih iznenadimo, a mislim da osmijeh na njihovom licu govori vise od bilo kojih riječi.”, rekla je Neda Smiljić član Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ .

“Radionica "Novogodišnje radosti" organizovana je kao dobrodošlica djeci i roditeljima u Udruženje kroz nekoliko manipulativno - stvaralačkih aktivnosti ( gužvanje i nizanje folije, valjanje vate, lijepljenje papirnih trakica i otiskivanje temperom). Naglasak je bio na zajedničkim aktivnostima roditelja i djece. Kroz radionicu djeca i roditelji su učestvovali u izradi ukrasa za jelku i pravljenju čestitki kako bi nastavili dalje aktvnost i doprinijeli sreći i zadovoljstvu djece, jer želimo da se osjećaju dobrodošlim u "Kuću radosti". Večeras smo okitili jelku, ukrasima koje smo sami pripremili I svojim smijehom, igrom i druženje dozvali Deda Mraza", naglasila je Slađana Kučuk, voditelj ove radionice.

Sanela Mikić, koordinator radionice dodala je da se ovim i sličnim aktivnostina radioničkog tipa direktno utičena razvoj fine motorike šake, učvršćuje se neuronska veza koordinacije oko-šaka, ojačava i njeguje resurse koje djeca već posjeduju, ali se uče i novim vještinama koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

"Zahvaljujemo se svima na učesću, posebno Savjetu ucenika Srednje škole, što su nam pripremili divno iznenadjenje. Najavljujemo vam još mnogo aktivnosti i korisnih sadržaja koje pripremamo za mališane.”, naglasila je Dragica Tepić, direktor Centra "Kuća radosti".

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…