Nastavljene međusobne optužbe među kotorvaroškim ribarima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.02.2018. 08:16

Sportsko-ribolovno društvo (SRD) “Kotor Varoš” odbacilo je tvrdnje Sportsko-ribolovnog društva “Golubić” Šiprage da im je na osnovu uticaja i lobiranja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dodijeljen ugovor o privremenom ustupanju na korišćenje dijela ribarskog područja za tekuću godinu. Prethodno su čelnici Sportsko-ribolovnog društva (SRD) “Golubić” Šiprage ustvrdili su da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS napravilo presedan kada je prije isteka njihovog ugovora za 2017. godinu sa Sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš” potpisalo ugovor o privremenom ustupanju na korišćenje dijela ribarskog područja za tekuću godinu.

SRD “Kotor Varoš” organizaciono, tehnički i kadrovski egzistira od 1923. godine, u ovom društvu su istakli da su na njihov račun iznesene paušalne optužbe i da su argumenti na njihovoj strani, što je uvažilo i resorno ministarstvo, dodajući da je sve što je SRD “Golubić” radilo u prethodnoj godini bilo nezakonito jer je njihov ugovor o ustupanju na korišćenje ribarskog područja potpisao jedino pomoćnik ministra. To je jedinstven primjer u RS. Tim povodom su reagovali i Sportsko-ribolovni savez RS, Inspektorat i konačno ministarstvo koje je moralo raskinuti sporni ugovor sa SRD “Golubić”.

Ribolovci okupljeni u SRD “Golubić” tvrde da su pojedinci iskoristili svoj uticaj i u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdejstvovali da SRD “Kotor Varoš” dobije godišnji ugovor, iako su oni ispunjavali uslove za produžavanje ugovora.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tvrde da nije bilo lobiranja i da su sa svim sportsko-ribolovnim društvima u RS ove godine kao i prošle potpisani ugovori u skladu sa propisima koji regulišu tu oblast.

– To je slučaj i sa SRD “Kotor Varoš” koje ispunjava sve neophodne uslove za dobijanje godišnjeg ugovora. Moram podsjetiti da je i prošle godine kada je SRD “Golubić” dobilo ugovor sa suprotne strane bilo tvrdnji da se radi o lobiranju i uticajima – rekao je portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Aleksandar Macanović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…