Neophodno usvojiti revidiranu strategiju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.06.2016. 00:08

Na narednom skupštinskom zasjedanju neophodno je da se usvoji revidirana startegija razvoja opštine Kotor Varoš za period 2016-2020. godina, zaključak je današnjeg sastanka Partnerske grupe za razvoj koji je održan u sali opštine.

Opština Kotor Varoš je uz podršku Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i švajcarske Vlade, tokom prošle godine, provela nezavisnu evaluaciju Strategije razvoja opštine 2010-2020, i na osnovu rezultata i preporuka provela proces revizije strategije.

Opštinski razvojni tim (ORT) je u partnerstvu sa Partnerskom grupom vodio sveukupni proces revizije strategije.

Aktivnosti Partnerske grupe i drugih radnih tijela, sektorskih grupa i intersektorske radne grupe osigurali su učešće javnog, poslovnog i nevladinog sektora, na usaglašavanju bitnih elemenata strategije u ključnim fazama procesa revizije.

Učesnici današnjeg sastanka su saglasni da odbornici SO Kotor Varoš na narednom zasjedanju usvoje finalni dokument revidirane strategije, sa poboljšanim prijedlozima od značaja za razvoj opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…