Neraskidiva veza sa zavičajem

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.11.2017. 16:09

Zavičajno udruženje “Kruševo Brdo” organizovalo je u Šajkašu u Srbiji skupštinu i zavičajno veče.

Ovom druženju prisustvovao je Dragan Božić, predsjednik opštine Titel, Radovan Čolić predsjednik Skupštine opštine Žabalj i kotorvarošani - Mladen Trivunović zamjenik načelnika, Srđan Ćorić v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i odbornik SDS-a Bojan Đekanović.

"Udruženju želim da nastave sa uspješnim radom i da čuvaju običaje i tradiciju. Znam da nije realno da se vrate u Kruševo Brdo ali potrebno je da se okupljaju i posjećuju svoj zavičaj" - izjavio je Mladen Trivunović obraćajući se prisutnima.
Trivunović je udruženju poklonio laptop koji su obezbijedili funkcioneri i odbornici SDS-a.

Predsjednik Udruženja Jerko Marić rekao je da mu je drago što se okupilo oko 400 ljudi, koji vode porijeklo iz Kruševa Brda i zahvalio se Trivunoviću na poklonu. "Udruženje je napravilo plan aktivnosti za narednu godinu, nadam se da ćemo se sledeće godine okupiti u još većem broju" - dodao je Marić.

Skupštinu je otvorio predsjednik Skupštine Udruženja Tihomir Džambas koji se zahvalio sponzorima koji su pomogli druženje a prigodnim riječima obratili su se i predsjednik opštine Titel i predsjednik Skupštine opštine Žabalj.
Goste su zabavljali predstavnici izvornih grupa "Naše vrijeme" i "Zlatne žice" te Duško Petrić i Janja i Momir Rakić uz muzičku pratnju Joce Stojića na violini i Gorana Savičića na šargiji.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…