Nevrijeme uništio plastenik

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.04.2018. 08:12

Snažan vjetar koji je duvao cijeli dan pričinio je veliku štetu porodici Vladimira i Nine Dragoljević u Kotor Varošu kojoj je uništen plastenik i rasada za proljećnu sjetvu.

Pod udarima vjetra nije izdržao najlonski pokrivač plastenika, a potom je pričinjena još veća šteta u njegovoj unutrašnjosti.

– Najveća šteta je što je propao zasad rasade planirane za proljećnu sjetvu i ona je mnogo veća od pocijepanog najlona. Prošle godine smo uspješno plasirali rasadu povrtarskih kultura i nadali smo se da ćemo imati još jednu uspješnu sezonu, ali sve je nestalo za pola časa. Toliko puta smo odbranili plastenik u našoj bašti, ali ovog puta smo bili nemoćni – rekla je Dragoljevićeva.

Muke sa vjetrom mučili su i u drugim dijelovima BiH, a u pojedim područjima jačina je dostizala i do 80 kilometara na čas. Prema podacima globalnog servisa “AccuWeather” u Banjaluci je brzina vjetra dostizala i do 61 kilometar na čas, a pod njegovim udarom palo je i stablo u gradskom području.

Meteorolozi stabilizaciju i sunčanije vrijeme predviđaju od ponedjeljka kada bi konačno trebalo stići proljeće.

Izvor:MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…