Nevrijeme zaobišlo Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.05.2017. 20:43

Na području Republike Srpske do sada je ispaljeno oko 100 protivgradnih raketa zbog nevremena, a dejstvo je i dalje u toku, potvrdio je direktor preduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske” Tihomir Dejanović. Dejanović je naveo da je grad poslijepodne zahvatio područje Laktaša i Prnjavora.

On je rekao da je u toku ciklusa razvoja oblaka i padanja grada na području Prnjavora na snazi bila zabrana kontrole letenja za ispaljivanje protivgradnih raketa, te pojasnio da se zabrane moraju poštivati zbog bezbjednosti letenja.

“U Laktašima je dejstvo bilo započeto i onda prekinuto zabranom, pa opet nastavljeno”, rekao je Dejanović.

On je naveo da je današnje dejstvo počelo na istoku Republike Srpske, odnosno u Bijeljini i da je do 15.00 časova ispaljeno 45 protivgradnih raketa, te da nije bilo štete na terenu.

Prema njegovim riječima, u Srebrenici, Zvorniku, Brčkom i na Manjači bilo je sugradice u pljusku.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske za sutra najavljuje vrijeme slično današnjem, sa čestim pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…